Kontakta oss

PARKERINGSMÅLNING

 

 

PARKERINGSMÅLNING

 

Vid parkeringsmålning  jobbar vi i huvudsak med tre olika  material  för att kunna matcha pris o nytta för kundens önskemål och behov. rätt material på rätt plats.
Trafiklinjefärg är en vatten eller oljebaserad färg som maskinmålas i en tjocklek mellan 300 – 500 μm (0,3-0,5 mm, våt).

 

Trafiklinjefärg av alkyd används främst på ytor  med lägre trafikbelastning . Trafiklinjefärg av Akryl används vid högre belastade ytor för att det är slitstarkare.

En del aktörer använder uteslutande alkydfärg för att den är billigare och att dom får återkomma oftare, vi kan erbjuda detta också men förordar Akrylfärg då pris kontra kvalitet/hållbarhet är befogad.

Akryl trafiklinjefärg har vid normal förslitning mer än 50 % längre hållbarhet än trafiklinjefärg av Alkyd.

Vi har med anledning av ovanstående nöjet att erbjuda er linjemålning med Akryl.
Trafiklinjefärg av Akryl ger skarpare och vitare linjer samt fyller bättre än vanlig linjefärg tack vare hög pigmenthalt och en hög kvalitet på fyllnadsmedlet.
Det är ett rent stabilt material som inte gulnar.
Färgexperter är eniga om att akryl är ett av det mest slitstarka som finns på marknaden när det gäller linjemålning.
För att få bästa resultat kräver detta material specialutrustning.

Om man vill ha det bästa så väljer man Termoplast som är ett slitstarkt plastmaterial med glaspärlor för reflektion och läggs ut i en tjocklek mellan 2,00-3,00 mm genom extrudering eller handläggning. Hållbarheten varierar beroende på hur hårt trafikerat det är och väderförhållanden.
Termoplast har vid normal förslitning mer än 200 % längre hållbarhet än vanlig Alkydfärg och mer än 100% längre hållbarhet än Akrylfärg. Ännu extremare skillnader blir det ju större förslitning som materialet utsätts för , vid tex en rondell med medelslitage i storstadsområde, som är det mest extrema så skulle markeringar som målas med färg vara obefintliga efter bara 2 månader medans Termoplasten är kvar efter upp till 4 år.